LED világítás | null (2024)

  LED világítás | null (1)

  Ön törődik szeme egészségével?

  Mi igen. Philips LED

  LED világítás | null (2)

  Itt megvásárolható

  Fontos önnek szeme egészsége?

  Termékek

  Vásárlás

  A jó látás alapfeltétel

  Látásunk felel a minket körülvevő információk 80 százalékának befogadásáért. A többi érzékünk, a hallás, tapintás, szaglás és ízlelés az adatok mindössze 20%-át gyűjti. Ezért függ életünk minősége nagyban attól, hogy hogyan látjuk környezetünket – ami viszont attól függ, hogy milyen minőségű a megvilágítás.

  Tudta, hogy a növekvő életkorral az emberi szemnek egyre több fényre van szüksége?

  Életünk során nem mindig ugyanúgy látunk. Ahogy öregszünk, szemünk egyes funkciói változnak illetve romlanak. A színek és tárgyak észlelése megváltozik. Egyben érzékenyebbek leszünk a nagyon erős fényekre. Az idősebbek számára ezért nagyon fontos, hogy a világítást növekvő igényeikhez tudják igazítani. A jó minőségű fénynek pozitív élettani hatásai vannak mind a vizuális, mind a bioritmusunk szabályzásáért felelős rendszerünkre. A több fény egyben segít kompenzálni a szem lassabb asszimilációját. Magasabb fényintenzitás mellett az idősebbek jobban látnak.

  Többet mutatKevesebbet mutat

  LED világítás | null (3)

  Amit nem látok, az nincs is...?

  Tudta, hogy világításának lecserélésével jó minőségű LED-ekre minimalizálhat olyan kellemetlenségeket, mint a fejfájás, a fáradtság vagy a stressz? Az alacsony minőségű LED fényforrások olyan, a szemünk által gyakran észlelhetetlen villódzást produkálnak, melyek fárasztják a szemünket és egészségünkre, jó közérzetünkre káros hatással vannak.

  Hogyan tudjuk garantálni, hogy a Philips által gyártott fényforrások fénye nem káros az egészségünkre és a szemünkre?

  A nemzetközi, szemünk és bőrünk egészségéről szóló fotobiológiai biztonsági szabvány (IEC 62471) előírja a gyártók számára a termékeik által kibocsátott elektromagnetikus sugárzás intenzitásának tanúsítását. A szabvány leírja a maximálisan megengedett sugárzást és az azt meghaladó kibocsátással rendelkező, a szabványnak nem megfelelő világítótestek által szemünk és bőrünk egészségére ható veszélyeket.

  A Philips által gyártott összes fényforrás és lámpatest megfelel minden vonatkozó szabványnak, beleértve az IEC 62471 szabványt is, így termékeink biztonságosak az Ön egészségére és szeme fényére.

  Többet mutatKevesebbet mutat

  LED világítás | null (4)

  Jó minőségű LED fény

  LED világítás | null (5)

  Rossz minőségű LED fény

  Miért Philips LED?

  LED világítás | null (6)

  Egészséges szemek

  További információk

  LED világítás | null (7)

  Változtatható
  színhőmérséklet

  További információk

  LED világítás | null (8)

  Energiahatékony

  További információk

  LED világítás | null (9)

  Szabályozható
  fényerő

  További információk

  Energia-takarékos és tartós LED világítás

  A Philips LED fényforrások élettartama akár 15.000 óra, ami szabvány szerint napi átlag 2,7 óra használattal számolva azt jelenti, hogy 15 évig nem kell őket cserélni. A hagyományos fényforrásokhoz képest 80%-kal kevesebb fogyasztanak, így jelentősen hozzájárulhatnak a villanyszámla csökkenéséhez.

  Honnan tudjuk, hogy mennyi termékeink élettartama?

  A Philips Lighting erre a célra kifejlesztett egy berendezést, amit „Időgépnek” becézünk. A termék tesztelések során ez a gép két tényezőt használ, ami jelentősen befolyásolja egy fényforrás élettartamát: hőmérséklet és páratartalom. Ezen hátrányos tényezők extrém intenzitásának köszönhetően pontosan ismerjük fényforrásaink erősségeit.

  A Philips fotometriai laboratóriumokban a fényforrásokat számos egyéb tesztnek is kitesszük. Csak azok a termékek kerülnek értékesítésre, melyek minden belső Philips szabványnak eleget tesznek, melyek – a márkába vetett bizalom és hűség érdekében – sokkal szigorúbbak, mint az EU szabványok.

  Přečtěte si víceZobrazit méně

  LED világítás | null (14)

  A minőség nem minden?
  Hogyan szabályozható a fénymennyiség?


  Fontos szabály, hogy sok fényre van szükségünk a munkához és a teljes figyelmet igénylő tevékenységekhez. Megfelelően kell megvilágítani a munkafelületet, például az íróasztalt vagy a konyhapultot, csak akkor biztosított a magas vizuális hatékonyság. Ideális, ha szabályozható fényforrásokat használunk, melyek elősegítik szemünk gyorsabb adaptációját az adott tevékenységhez vagy hozzáigazíthatók szemünk változó igényeihez.

  A szabályozható fényerejű LED-ek használatával a fény mennyisége változtatható, így minden alkalomhoz megfelelő hangulat teremthető.

  LED világítás | null (15)

  Hogyan válasszunk megfelelő színhőmérsékletet?

  A színhőmérsékletet Kelvin fokban (K) fejezzük ki. Mind a természetes, mind a mesterséges fényre meghatározható. Például, a tiszta, kék égbolt körülbelül 10 000 K (hideg fehér), míg a napnyugta 2 000 K (meleg fehér). Minél alacsonyabb a színhőmérséklet, annál melegebb a fény. A megfelelő színhőmérséklet kiválasztása segít a fényt hozzáigazítani különböző tevékenységekhez.

  LED világítás | null (16)

  A meghitt, meleg fény segít pihenni és kikapcsolódni.

  LED világítás | null (17)

  A kevésbé intenzív, természetes fény kellemes hangulatot teremt egy baráti társaság vendégül látásához vagy az olvasáshoz.

  LED világítás | null (18)

  A hűvösebb, erősebb fény segít fókuszálni és felismerni az apró részleteket.

  Igaz, vagy hamis?
  Tévhitek a LED világítással kapcsolatosan

  LED világítás | null (19)

  A LED fénye gyenge minőségű

  Hamis. Azt, hogy egy fényforrás mennyire hűan adja vissza a színeket a természetes nappali fényhez képest, színvisszaadási indexnek (CRI) hívjuk. Míg a természetes napfény színvisszaadási indexe 100, addig a fehér fényű LED-eké 75 és 85 között van. A LED fényforrások színvisszaadása folyamatosan javul, így egyre több világítási alkalmazásban használhatók.

  Pravda nebo lež?Kevesebbet mutat

  LED világítás | null (20)

  A LED-eknek be kell melegedniük

  Hamis. A fénycsövekkel és kompakt fénycsövekkel ellentétben, melyek lassan melegednek be vagy éppen villognak gyújtáskor, a LED-ek kapcsoláskor azonnal teljes fényerővel világítanak. Nyugodtan lehet őket fel- és le kapcsolgatni anélkül, hogy ez negatívan befolyásolná élettartamukat.

  Pravda nebo lež?Kevesebbet mutat

  LED világítás | null (21)

  Minden LED lámpa nagyon erős fehér fénnyel világít

  A legelső LED-ek valóban nagyon hideg fehérek voltak, mivel ez volt a leghatékonyabb megoldás, de manapság számos fehér fényárnyalattal kaphatók, a meleg, sárgástól a hideg kékes fehér fényig. Keresse a csomagoláson a fényforrás színhőmérsékletének jelölését.

  Pravda nebo lež?Kevesebbet mutat

  Ajánlott termékek

  Válasszon LED izzó foglalat szerint

  LED világítás | null (2024)
  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Sen. Emmett Berge

  Last Updated:

  Views: 6530

  Rating: 5 / 5 (60 voted)

  Reviews: 83% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Sen. Emmett Berge

  Birthday: 1993-06-17

  Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

  Phone: +9779049645255

  Job: Senior Healthcare Specialist

  Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

  Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.